:stretch():format(jpeg)/https://mstorage2.jobinjacdn.com/other/misc_images_blob/70032-cc8b5308f6ab142fc33f98d793f9f15d564605c5/1_main.jpg)
نمونه رزومه گرافیست چگونه باید باشد؟
در نمونه رزومه گرافیست ملاحظات خاصی را باید درنظر گرفت. با توجه به خلاقیتی که گرافیستها دارند، میل به طراحی رزومهای که این خلاقیت را در نگاه اول منتقل کند بسیار بالاست و ممکن است در انواع طراحیهای پیچیده بروز کند. نکتهای که در این زمینه باید در نظر گرفت، این است که رزومه ابتدا توسط کارشناسان منابع انسانی بررسی میشود و ممکن است، پیچیدگی طراحی مانع شود که اطلاعات لازم را به سرعت پیدا کنند. شاید بپرسید که اگر یک طراحی ساده برای رزومه خود انتخاب کنم، چطور مهارتهای طراحی و خلاقیت خود را نشان دهم؟ در ادامه به راه حل این مشکل و ریزهکاریهایی که در استخدام شما تاثیر بهسزایی دارد، میپردازیم و قدم به قدم توضیح میدهیم که نمونه رزومه گرافیست چگونه باید باشد.
نحوه نوشتن نمونه رزومه گرافیست
اولین وظیفه رزومه شما این است که توجه مسئول استخدام را به خوبی جذب کند. برای این کار باید نظم و طبقهبندی رزومه شما به گونهای باشد که اطلاعات مهم را در چند ثانیه به مسئول استخدام منتقل کند. هرچه زحمت مسئول استخدام برای جستجوی اطلاعات را کمتر کنید، به مصاحبههای بیشتری دعوت میشوید. در نوشتن رزومه به این نکته مهم توجه کنید که مسئولین استخدام در مرحله اول رزومه شما را نمیخوانند بلکه آن را با چشم اسکن میکنند. در صورتیکه موردی در رزومه شما توجهشان را جلب کند آن را کنار میگذارند،. در غیر اینصورت رزومه شما نیز به رزومههای رد شده میپیوندد، بنابراین از نوشتن رزومه بلند و کاملا متنی خودداری کنید ولی با طراحی پیچیده نیز کار را برای خواننده سخت نکنید و صرفا از نشانههای تصویری و عکس برای تقسیمبندی بهتر و آسانتر خواندن اطلاعات استفاده کنید. برای نشان دادن خلاقیت خود، بهتر است آدرس سایت یا پورتفلیوی خود را در رزومه قرار دهید تا نمونه کارهای شما به آسانی در دسترس مسئولین استخدام باشد. بنابراین با انتخاب یک فونت ساده و خوانا برای نوشتن رزومه شروع کنید و به ترتیب قسمتهای ذکر شده زیر را در رزومه خود بگنجانید.
قسمت مشخصات فردی و اطلاعات تماس در نمونه رزومه گرافیست
در قسمت بالای رزومه خود، نام و نام خانوادگی، آدرس، شماره تلفن و آدرس ایمیل خود را ذکر کنید. دقت کنید که آدرس ایمیل شما باید برگفته از اسمتان باشد نه عبارات غیر حرفهای یا غیرمرتبط. اگر وب سایت حرفهای دارید، حتما آدرس سایت خود را نیز در این قسمت قرار دهید. چنانچه مذکر هستید، وضعیت خدمت سربازی خود را نیز با یک عبارت چند کلمهای مختصر مشخص کنید.
قسمت درباره من در نمونه رزومه گرافیست
در این قسمت باید خود را به طور مختصر و مفید در یک یا دو پاراگراف معرفی کنید. از کلمات کلیشهای استفاده نکنید و به مهمترین نکاتی که برای استخدام فردی مانند شما در فرصت شغلی مورد نظرتان لازم است اشاره کنید.
یک نمونه بد: من از کودکی به هنر علاقه داشتم ولی در دبیرستان در شاخه علوم تجربی تحصیل کردم. در دانشگاه نیز موفق به تغییر رشته نشدم ولی علاقه خود را به صورت شخصی دنبال کردم و موفق شدم کار با نرمافزارهای مربوط را یاد بگیرم. خلاقیت بسیار بالایی دارم و در کار گروهی موفق هستم. مجرد بوده و ساکن کرج هستم. به یوگا و پیادهروی علاقه دارم و ...
یک نمونه خوب: با داشتن ۶ سال سابقه کاری در زمینه طراحی، تجربه من شامل طراحی لوگو، بروشور، اینفوگرافیک و طراحی بسته بندی و انواع بنر و پاپآپ برای پروژه های دیجیتال و چاپی بوده و همکاری با آٰژانسهای تبلیغاتی مطرح ایران و امارات را در برمیگیرد. در کار با نرمافزارهای Photoshop، , Illustrator و InDesign مهارت کامل دارم و در چندین پروژه موفق حضور داشتهام که نمونه برخی از آنها با مراجعه به پروفایلم قابل بررسی است.
قسمت تحصیلات در نمونه رزومه گرافیست
با آخرین مدرک خود شروع کنید و به نحوه ارائه اطلاعات دقت کنید تا به بهترین شیوه مدرک، رشته، زمان شروع و پایان دوره و سازمان اعطاکننده مدرک را ذکر کنید و به این شیوه تمام مدارک خود را فهرست کنید. به خاطر داشته باشید که دورههای آموزشی را که گذراندهاید را در سابقه خود از قلم نیاندازید.
قسمت تجربه کاری در نمونه رزومه گرافیست
در این قسمت هم از آخرین سابقه کاری خود شروع کنید و عنوان شغلی خود، نام سازمان، مدت زمان اشتغال خود را ذکر کنید و به این صورت تمام سوابق کاری خود را لحاظ کنید. کارهایی را که به صورت آزاد، مستقل و پروژهای انجام داده اید را نیز در این قسمت بنویسید.
قسمت مهارتها در رزومه گرافیست
یک گرافیست موفق علاوه بر تسلط بر ایجاد طرحهایی که احساسات بیننده را برانگیزد، به مهارتهای ارتباطی نیاز دارد تا به خوبی در گروه کار کند، پس در این قسمت فقط به مهارتهای طراحی خود اکتفا نکنید. مثلا اینکه به خوبی نیازهای مشتری را پیشبینی و درک میکنید و قادر هستید پیشنهاداتی بدهید که به افزایش فروش کمک کند، نکتهای است که میتواند رزومه شما را از نمونه رزومه گرافیستهای دیگر متمایز کند. به مهارتهایی که برای شغل مورد نظرتان در آگهی شغلی نوشته شده دقت کنید و هر مهارتی را که از فهرست درخواست شده در خود سراغ دارید، اول بنویسید. توجه کنید که صرف اینکه عبارات را عینا در رزومه خود بگنجانید کافی نیست و بهتر این است که نمونههای عملی بروز این خصوصیات را در قالب تجربه و به عنوان نمونهای از موفقیتهای کاری خود در قسمت مسئولیت شغلی بیان کنید. حتما مهارت و تجربه خود در کار با نرمافزارهای مختلف و مرتبط را نیز در این قسمت لحاظ کنید. اطلاعات را به گونهای بنویسید که به راحتی با یک نگاه اجمالی توجه مدیر استخدام را جلب کند، بهتر است مهارتهای خود را فهرستوار بنویسید تا خواندن آن آسانتر باشد. اگر از نشانههای دیداری برای نشان دادن میزان مهارت خود استفاده میکنید، دقت کنید که مقیاسی برای آن ارائه کنید تا کسی که رزومه شما را میخواند دقیقا بفهمد سطح مهارت شما چقدر است، مثلا مختصری با این مبحث آشنا هستید، به طور متوسط مهارت دارید یا کاملا تجربه و مهارت لازم را دارید. این مساله معمولا در نمونه رزومه گرافیستها به خوبی نشان داده نمیشود، چرا که از طرح و شکل برای آن استفاده میکنند. به این نکات ریز دقت کنید.
جوایز، گواهینامهها و موفقیتهای برجسته در نمونه رزومه گرافیست
چنانچه موفق به دریافت جایزه، لوح تقدیر، گواهینامه و کسب موفقیت چشمگیری شدهاید، میتوانید بخشی تحت عنوان جوایز ایجاد کنید و اسم جایزه، سال دریافت، سازمان اعطاکننده را برای هر مورد ذکر کنید. حتی اگر در سطح سازمانی از شما تقدیر شده باشد، میتوانید در این قسمت به شرح موفقیتهای عمده خود بپردازید ولی دقت کنید که به موارد کم اهمیت اشاره نکنید. طولانی بودن بخش افتخارات مهم نیست بلکه اعتبار هر موفقیت است که در این قسمت اهمیت دارد و به اعتبار رزومه شما کمک میکند.
ریز مسئولیتهای شغلی در نمونه رزومه گرافیست
در این قسمت باید گستردگی تجربه خود را نشان دهید. لیست مسئولیتهای درخواست شده در آگهی شغلی را مرور کنید و مرتبطترین تجربیات خود را اول بنویسید. سپس موارد دیگری را که نشاندهنده گستردگی تخصص شما است را، لحاظ کنید. این قسمت باید شامل مثالهای عینی برای نشان دادن مهارت و تخصص شما باشد و با خواندن آن، مسئول استخدام بتواند نتیجه کند که شما گزینه خوبی برای فرصت شغلی مورد نظر هستید.
نکات کلی در خصوص نمونه رزومه گرافیست
رزومه اولین معرف حرفهای بودن شماست. به نحوه ارائه اطلاعات دقت کنید و متوجه باشید که خلاقیت شما را از سایرین متمایز میکند. در عین حال درنظر داشته باشید که سهولت خواندن اطلاعات در یک نظر، اولویت اول شماست و باید نوعی از طراحی را انتخاب کنید که خواننده را گیج نکند، بلکه به او کمک کند در زمان کمتری رزومه شما را با چشم اسکن کند.
اگر از طریق ایمیل رزومه خود را میفرستید، دقت کنید که حجم فایلی که قصد ارسال آن را دارید سنگین نباشد. بهتر است نمونه های خود را به صورت لینک ارائه کنید تا در فرستادن و دریافت ایمیل شما مشکل ایجاد نکند. برای متن ایمیل خود سه پاراگراف را در نظر بگیرید. در سایر روشهای ارسال رزومه نیز، نیاز به نامهای دارید که شامل توضیحی در مورد شما و کاری که برای آن رزومه فرستادهاید باشد. با رعایت اصول زیر، میتوانید به راحتی این نامه را بنویسید.
پاراگراف اول
در پاراگراف اول دلیل فرستادن نامه و فرصت شغلی که برای آن رزومه میفرستید، را بیان کنید. ذکر کنید که چگونه از این فرصت شغلی با خبر شدهاید و پاراگراف را با توضیحی در مورد خود و اینکه چرا مناسبترین فرد برای این سمت شغلی هستید، پایان دهید. طول این پاراگراف باید چهار یا پنج جمله باشد.
پاراگراف دوم
در این پاراگراف به دلیل علاقه خود به این فرصت شغلی بپردازید و با آوردن مثالهایی از کار گذشته خود، نشان دهید که چرا بهترین گزینه هستید. تمرکز این بخش بر این است که چطور تجربه گذشته شما به فرصت شغلی مورد نظر مربوط است و شامل همسوترین مهارتهای شما با تواناییهای لازم برای فرصت شغلی مورد نظر است. این پاراگراف را نیز در حد سه تا چهار جمله کلیدی بنویسید.
پاراگراف سوم
در این قسمت ذکر کنید که مایل هستید در یک مصاحبه حضوری، در مورد فرصت شغلی مورد نظر بیشتر با کارفرما صحبت کنید و با ذکر اطلاعات تماس خود نامه را پایان دهید.
در پایان، یکبار دیگر رزومه و نامه خود را مرور کنید و مطمئن شوید که ارائه اطلاعات سیر منطقی خوبی دارد و غلط دستورزبانی و املائی در نوشتههای شما به چشم نمیخورد. پس از طی این مراحل از فرد دیگری درخواست کنید که رزومه شما را بررسی کند تا اطمینان حاصل کنید که همه چیز کامل است. رزومه شما آماده است. برایتان آرزوی موفقیت میکنیم.