برای سالیان متمادین خوراک دادن به مرغها یک هنر بود تا یک علم. خوراک دادن به مرغها بر اساس نتایج تجربی افرادی استوار بود که در پرورش مرغها به واسطه استفاده از قوانین و روشهاي خاصي موفقتر بودند. غالبا معلوم نبود که چرا با استفاده از روش یا قوانین معینی نتایج خوبی حاصل میگردید، اما این حقیقت که نتایج خوب احتمالا بواسطه پیروی از آن قانون یا روش خاصی بدست ميآمد تکرار میشد. اين باعث شد تا مطالعه علمی تغذیه طیوراهميت بيشتری پيدا کند.
در حال حاضر پیشرفتهای علم تغذیه طیور به واسطهی تولید جوجههای مرغوبتر گوشتی ثابت شده است. چهل سال قبل، برای تولید یک جوجه گوشتی 1/5 کیلوگرمی احتیاج به یک دوره غذایی 84 روزه بود، و برای تولید 1 کیلوگرم جوجه گوشتی زنده آماده برای بازار در حدود 4 کیلوگرم خوراک لازم بود. امروزه یک جوجه گوشتی 1/5 کیلویی را میتوان در مدت کمتر از 30 روز با خوراک مصرفي حدود 2/3 کیلوگرم تولید نمود؛ متخصصین ژنتیک مرغهای بهتری به وجود آوردهاند و متخصصین تغذیه خوراکهای موثرتری را برای تغذیه کافی و رشد سریع جوجههای گوشتی فراهم نمودهاند.
رضایتمندی و سودی که یک مرغدار با استفاده از دانش وسیع تغذیه بدست میآورد، خیلی به رضایتمندی و فایدهای که یک راننده با دانش وسیع در مورد ساختمان اتومبيلش دارد شبیه است. رانندهای بدون داشتن چنین دانشی میتواند نسبتا راننده خوبی باشد، ولی وقتی نقصی پیش آید، او، به واسطه نداشتن اطلاعات کافي میتواند خسارتهاي قابل ملاحظهای به اتومبیلش وارد سازد، بعلاوه برای برطرف کردن نقص اتومبیلش، او کاملا متکی به دیگران میباشد. همچنین، مرغدار هم بدون داشتن دانش وسیع تغذیه طیور میتواند مرغداری نماید، ولی اگر مرغهايش به خوبي رشد نکنند و يا به آن خوبي که بايد تخم نگذارند، مرغدار متضرر میشود و برای پیدا کردن و برطرف کردن نقایص کاملا به دیگران متکی میگردد.
اکنون در زمينه تغذيه طيور به صورت علمي اطلاعات کافي وجود دارد، اما بیشتر این اطلاعات نمیتوانند به سهولت مورد استفاده مرغداران قرار گیرند، هنوز برای بسیاری از مرغداران، خوراک دادن به مرغها همان اندازه که علمی میباشد بههمان اندازه هم هنر محسوب میگردد.
با وجود این که مرغدار ميتواند با داشتن دانش کاملی از احتیاجات غذایی مرغها ، خواص غذایی مواد خوراکی ، و علائم بیماریهای تغذیهای رضایتمندی و سود قابل توجهی بدست آورد ولي تجربه ثابت کرده است که ساده ترین روش برای تغذیه مرغها اين است که از خوراکهای ساخته شده بوسیلهی سازنده خوراک خوش نامی استفاده کند که اين سازنده ثابت کرده است که میتواند خوراک مناسب را با کمک دانش تغذیه روز بسازد
کیمیا کاو بامداد زیر مجموعه گروه دکتر حسین زاده میباشد که با تجارب طولانی در بخشهای مختلف تولید و بازرگانی تشکیل گردیده و هدف آن کوتاه کردن فاصلهی واردات و تولید تا مصرف نهایی ميباشد که با بهرهگیری از آخرین دستاوردهای علمی و بکارگیری متخصصین تغذیه طیور این هدف را دنبال مینماید.